Τοποθεσία Ξενοδοχείου

Στα μαγευτικά Μάταλα, στο νοτιότερο άκρο της Κρήτης, βρίσκεται το ξενοδοχείο Matala Bay, και περιμένει όλους εσάς που αναζητάτε τον ιδανικό προορισμό για τις επόμενες διακοπές σας.

Χτισμένο στην κεντρική είσοδο των Ματάλων, στους πρόποδες του βουνού, περιτριγυρισμένο με δέντρα και πράσινο, με παραδοσιακό Κρητικό στυλ και ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΜΕΝΟ βρίσκεται το ξενοδοχείο μας Matala Bay! Απέναντι ακριβώς από το ξενοδοχείο βρίσκονται τα νεόκτιστα Studios μας.

Η τοποθεσία του ξενοδοχείου προσφέρει όμορφη θέα προς τον λόφο των Ματάλων ή την θάλασσα σε συνδυασμό με τις στιγμές ηρεμίας που ίσως επιθυμείτε, μακριά από την φασαρία των μπαρ και του κόσμου ενώ ταυτόχρονα απέχει μόλις 200 μέτρα από την "Χρυσή Αμμουδιά" και τα μαγαζάκια των Ματάλων.

Στην ιστοσελίδα αυτή μπορείτε να δείτε πως μπορείτε να έρθετε στο ξενοδοχείο μας με όποιο μέσον εσείς προτιμάτε.


Δείτε το Matala Bay σε μεγαλύτερο χάρτη

με Αεροπλάνο

Διεθνές Αεροδρόμιο Ηρακλείου "Νίκος Καζαντζάκης"Μπορείτε εύκολα και γρήγορα να φτάσετε στο Ηράκλειο ταξιδεύοντας αεροπορικώς είτε από την Αθήνα είτε από διάφορες πόλεις της Ευρώπης καθώς και άλλων χωρών.

Υπάρχουν συχνά αεροπορικά δρομολόγια διαφόρων εταιρειών ενώ έχετε την δυνατότητα να ταξιδέψετε με πτήση τσάρτερ.

Μπορείτε εύκολα να βρείτε on-line την πτήση που προτιμάτε και να κάνετε αμέσως αγορά και κράτηση του εισιτηρίου σας, είτε επισκεπτόμενοι τον ιστότοπο της εταιρείας που προτιμάτε, οι περισσότερες εταιρείες προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα, είτε μέσω ιστότοπων που διαθέτουν εισιτήρια διαφόρων εταιρειών. Φυσικά μπορείτε να απευθυνθείτε στον ταξιδιωτικό σας πράκτορα ή να κάνετε τηλεφωνική κράτηση.

Από το αεροδρόμιο Ηρακλείου μπορείτε να έρθετε στα Μάταλα με ταξί, με υπεραστικό λεωφορείο, είτε με κάποιο αυτοκίνητο.

 • Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών "Ελευθέριος Βενιζέλος"Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών "Ελευθέριος Βενιζέλος"
  Τηλεφωνικό κέντρο: +30 210 3530000
 • Διεθνές Αεροδρόμιο Ηρακλείου "Νίκος Καζαντζάκης"
  Τηλέφωνο: +30 2810 228401
 • Olympic AirOlympic Air
  Τηλέφωνο κρατήσεων: +30 210 35 50 500
  Τηλέφωνο κρατήσεων με αστική χρέωση: 801 801 01 01
 • Aegean AirAegean Airlines
  Τηλέφωνο κρατήσεων με αστική χρέωση: 801 11 20000
 • Athens AirwaysAthens Airways
  Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 - 6696 600
  Τηλέφωνο κρατήσεων με αστική χρέωση: 801 801 4000:
 • Cyprus AirwaysCyprus Airways
  Τηλέφωνα κρατήσεων: 210 - 3534312, 2810 342776 & 342789
 • AirTickets.grAirTickets.gr
  Κάντε την αγορά και την κράτηση του εισιτηρίου σας on-line επιλέγοντας και συγκρίνοντας τιμές από μια ευρεία γκάμα εταιρειών.
 • Viva.grViva.gr
  Κλείστε online αεροπορικά εισιτήρια, ακτοπλοϊκά εισιτήρια, ΚΤΕΛ, τρένα. Επίσης όλα τα δρομολόγια πλοίων, δρομολόγια ΚΤΕΛ, δρομολόγια τρένων.

με Πλοίο

Λιμάνι ΗρακλείουΚαθημερινά εκτελούνται δρομολόγια επιβατηγών πλοίων από Πειραιά για Ηράκλειο.
Τα δρομολόγια είναι συνήθως νυχτερινά, οπότε πρωινές ώρες είστε στο Ηράκλειο, ενώ κάποιες μέρες υπάρχουν και ημερήσια δρομολόγια.

Μπορείτε εύκολα να κάνετε on-line αγορά και κράτηση του εισιτηρίου σας, είτε επισκεπτόμενοι τον ιστότοπο της εταιρείας που προτιμάτε, οι περισσότερες εταιρείες προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα, είτε μέσω ιστότοπων που διαθέτουν εισιτήρια διαφόρων εταιρειών. Φυσικά μπορείτε πάντα να απευθυνθείτε στον ταξιδιωτικό σας πράκτορα ή να κάνετε τηλεφωνική κράτηση.

Από το λιμάνι Ηρακλείου μπορείτε να έρθετε στα Μάταλα με ταξί, με υπεραστικό λεωφορείο, είτε με κάποιο αυτοκίνητο.

 • Minoan LinesΜινωικές Γραμμές
  Τηλέφωνο Κρατήσεων: +30 210 4145700
 • ANEK LinesANEK
  Τηλέφωνο Κρατήσεων: +30 210 4197420
 • Superfast FerriesSuperFast Ferries
  Τηλέφωνα: +30 210 89 19 130, 210 89 19 130
 • BlueStar FerriesBlueStar Ferries
  Πανελλαδικός Τηλεφωνικός Αριθμός Κρατήσεων: 18130 ή Τηλέφωνο: 210-8919800, Fax: 210-8919938
 • GreekFerries.grGreek Ferries
  Κάντε την αγορά και την κράτηση του εισιτηρίου σας on-line επιλέγοντας από μια ευρεία γκάμα εταιρειών.
 • Viva.grViva.gr
  Κλείστε online αεροπορικά εισιτήρια, ακτοπλοϊκά εισιτήρια, ΚΤΕΛ, τρένα. Επίσης όλα τα δρομολόγια πλοίων, δρομολόγια ΚΤΕΛ, δρομολόγια τρένων.

με Λεωφορείο

BusΦτάνοντας στο αεροδρόμιο ή το λιμάνι Ηρακλείου μπορείτε, παίρνοντας το αστικό λεωφορείο, να βρίσκεστε σε λίγα λεπτά στο σταθμό υπεραστικών λεωφορείων Μεσσαράς που βρίσκεται στη Χανιόπορτα.

Υπάρχει σταθμός αστικών λεωφορείων (μπλε λεωφορεία) τόσο στο αεροδρόμιο όσο και στο λιμάνι. Αρχικά πρέπει να προμηθευτείτε το εισιτήριο σας από το περίπτερο και έπειτα περιμένετε έως ότου έρθει το λεωφορείο. Μπορείτε να πείτε στον οδηγό ότι θέλετε να κατεβείτε στη στάση "Χανιόπορτα". Θα αναγνωρίσετε την περιοχή από τα αρχαία Ενετικά τείχη και το Εθνικό Στάδιο Ηρακλείου. Η απόσταση από το αεροδρόμιο είναι 15-20 λεπτά, ανάλογα με την κίνηση ενώ από το λιμάνι είναι λιγότερο. Η τιμή εισιτηρίου είναι περίπου €1,10.

Λίγα μέτρα από τη στάση υπάρχει ο Σταθμός Υπεραστικών Λεωφορείων Μεσσαράς.
Εναλλακτικά μπορείτε να πάρετε ένα Ταξί τα οποία βρίσκονται στο αεροδρόμιο ή στο λιμάνι και να μεταβείτε στο σταθμό. Το κόστος είναι περίπου €8,00.

Από εκεί μπορείτε, αφού πρώτα προμηθευτείτε το εισιτήριο σας, να επιβιβαστείτε στο επόμενο λεωφορείο που αναχωρεί για Μάταλα. Η απόσταση είναι 65 χλμ, διαρκεί περίπου 2 ώρες ενώ θα έχετε την ευκαιρία να δείτε και τα διάφορα χωριά όπου το λεωφορείο κάνει στάσεις. Η τιμή εισιτηρίου είναι €7,80.

με Ταξί

TaxiΤα Ταξί στην Ελλάδα είναι αρκετά φθηνά και μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για τις μετακινήσεις σας.

Η μέθοδος υπολογισμού του ναύλου των ταξί είναι ίδια σε όλη την Ελλάδα και καθορίζεται από την πολιτεία. Τα ταξί στις μεγάλες πόλεις ΠΡΕΠΕΙ να χρησιμοποιούν ταξίμετρο το οποίο ο οδηγός ενεργοποιεί όταν επιβιβάζεστε. Αν το αμελήσει, μπορείτε να του το ζητήσετε. Υπάρχουν όμως κάποιες διαδρομές στις οποίες ο ναύλος (ταρίφα) είναι προκαθορισμένη.

Υπάρχουν 2 βασικές ταρίφες χρέωσης των ταξί: η Ταρίφα 1, η οποία ισχύει για "κούρσες ημέρας" , από 5:00 πμ έως 12:00 μμ και η Ταρίφα 2 η οποία ισχύει για "κούρσες νυκτός", από τις 12:00 μμ έως 5:00 πμ. Επίσης η Ταρίφα 1 ισχύει για διαδρομές εντός της πόλης όπου εδρεύει το ταξί, ενώ εκτός των ορίων της πόλης ισχύει η Ταρίφα 2.

Στο Ηράκλειο υπάρχουν διαθέσιμα ταξί έξω από τον Επιβατικό Σταθμό στο αεροδρόμιο καθώς και στο λιμάνι ενώ μπορείτε να βρείτε εύκολα και σε πολλά σημεία της πόλης. Υπάρχει βέβαια και η δυνατότητα να καλέσετε μια εταιρεία ΡάδιοΤαξί.

Μπορείτε να μισθώσετε ένα ταξί και να έρθετε στα Μάταλα. Όταν μισθώνετε ένα ταξί για να κάνετε μια μακρινή απόσταση, καλό είναι να ρωτήσετε τον οδηγό πόσο είναι το κόστος για την διαδρομή που θέλετε. Για πολλές μακρινές διαδρομές υπάρχει προκαθορισμένη ταρίφα. Έτσι θα αποφύγετε δυσάρεστες εκπλήξεις.

Η απόσταση από το αεροδρόμιο ή το  λιμάνι Ηρακλείου είναι περίπου 72 χλμ και το κόστος της κούρσας κυμαίνεται στα €54.
Επίσης έχετε την δυνατότητα, κατόπιν επικοινωνίας μαζί μας, να σας περιμένει δικό μας μισθωμένο ταξί στο αεροδρόμιο ή στο λιμάνι ώστε να σας μεταφέρει στο ξενοδοχείο. Σε αυτή την περίπτωση το κόστος είναι €45.

 • ΡαδιοΤαξί Μεσσαράς
  Τηλέφωνο: +30 28920 25055
 • ΡαδιοΤαξί Ηρακλείου
  Τηλεφωνικό κέντρο: +30 2810 239 593
 • ΡαδιοΤαξί Candia
  Τηλεφωνικό κέντρο: +30 2810 361 362, 2810 361 363

με Αυτοκίνητο

Με αυτοκίνητοΔιαθέτοντας το δικό σας αυτοκίνητο έχετε μεγαλύτερη ευελιξία, ανεξαρτησία και άνεση στις μετακινήσεις σας.

Υπάρχουν γραφεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων και μοτοσικλετών  τόσο στο αεροδρόμιο όσο και στο λιμάνι καθώς και μέσα στην πόλη του Ηρακλείου.

Με το αυτοκίνητο μπορείτε να ακολουθήσετε τον δρόμο για Μοίρες και από εκεί για Μάταλα. Φυσικά μπορούμε να κανονίσουμε να ενοικιάσετε το αυτοκίνητο που εσείς προτιμάτε, από κάποιο συνεργαζόμενο γραφείο, πάντα σε ασυναγώνιστη τιμή. Το μόνο που πρέπει να κάνετε, είναι να επικοινωνήσετε μαζί μας και θα αναλάβουμε εμείς τις λεπτομέρειες ώστε να παραλάβετε το αυτοκίνητο που θέλετε την στιγμή που το θέλετε. Το ξενοδοχείο διαθέτει χώρο πάρκιν.

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι